خطر ابتلا برای مسافران و اقدامات احتیاطی
خطر ابتلا برای مسافران
به هنگام فصل انتقال بیماری در کشورها/ مناطق مالاریاخیز، تمام مسافرانی که ایمن نشده اند و در معرض نیش پشه قرار دارند، مخصوصا به هنگام غروب و طلوع خورشید، در معرض خطر ابتلا به مالاریا قرار دارند. این مورد شامل مسافرانی که نیمه ایمن هستند نیز می شود به این معنی که ایمنی خود را به هنگام اقامت 6 ماهه یا بیشتر در مناطق بدون خطر یا از دست داده اند یا تا حدی ضعیف شده است. کودکانی که به کشورها و مناطق بدون خطر مالاریا مهاجرت کرده اند مخصوصا زمانی که برای بازدید از دوستان و بستگان به مناطق مالاریاخیز برمی گردند در معرض خطر قرار دارند.
بیشتر موارد مالاریای فالسی پاروم به دلیل عدم سازگاری یا استفاده نامناسب از داروهای ضد مالاریای پیشگیرانه و همین طور به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی در مقابل نیشه پشه ها اتفاق می افتد. مطالعه رفتار مسافران نشان داده است که اگر به مسافران در مورد خطر آلودگی اطلاعات داده شود و مزایای استفاده از راهکارهای پیشگیرانه را بپذیرند، مصرف داروهای پیشگیرانه بیشتر می شود. شروع دیرهنگام عفونت ویواکس و اووال ممکن است به رغم استفاده از داروهای پیشگیرانه موثر مشاهده شود، زیرا این انگلها باعث بازگشت بیماری می شوند و با داروهایی که در حال حاضر برای پیشگیری توصیه می شود، از ابتلا به آنها پیشگیری نمی شود.
خطر مالاریا در زمانی که بیماری شایع است، پراکندگی یکسان ندارد. مسافران به کشور/مناطق مالاریا خیز که انتقال مالاریا منطقه با منطقه فرق دارد باید برای خطر مالاریا در یک منطقه خاصی که به آن سفر می کنند مشاوره خاص بگیرند. اگر پیش از سفر اطلاعات خاصی در اختیارشان نباشد، توصیه می شود که اقدامات احتیاطی را برای مناطق/کشورهای پرخطر جدی بگیرند. مخصوصا این توصیه ها شامل افرادی می شود که به مناطق دوردست سفر می کنند و به مناطقی می روند که امکانات درمانی مناسب در دسترس نیست. مسافرانی که شب در مناطق روستایی اقامت می کنند، ممکن است در معرض خطر زیاد عفونت قرار گیرند.
اقدامات احتیاطی
مسافران و پزشکان آنها باید 5 اصل را به خاطر داشته باشند- ABCDE- محافظت از مالاریا:
- حواستان به خطر ابتلا، دوره کمون، احتمال شروع با تاخیر بیماری و علائم اصلی باشد.
- جلوی نیش پشه را بگیرید مخصوصا به هنگام غروب و طلوع خورشید
- در زمان مناسب و با فاصله زمانی منظم داروهای ضد مالاریا (پیشگیرانه) مصرف کنید.
- اگر بعد از یک هفته یا بیشتر پس از وارد شدن به منطقه ای که مالاریاخیز است، تب داشته باشید یا سه ماه (یا به ندرت دیرتر) بعد از خارج شدن از منطقه مالاریاخیز، دچار تب شدید فورا به دنبال تشخیص و درمان باشید.
- از فعالیت ها خارج از خانه در محیطی که پشه ها تکثیر می کنند مثل مرداب ها، تالاب ها و مخصوصا در اواخر عصر و شب خودداری کنید.